Yuishinkai-karate

Seurassamme harjoitellaan Karaten tyylisuuntaa nimeltä Yui shin kai, joka on Motokatsu Inouen (1918-1993) perustama tyylisuunta. Yui shin kai -nimi tarkoittaa suomeksi ”aidon tai puhtaan mielen” liittoa, jolla tarkoitetaan rehellistä ja avointa mieltä sekä hajoittelussa että harjoitustilanteen ulkopuolella. Nimen ja sen merkityksen sisäistäminen onkin olennaista Yuishinkain harrastajalle: teknisen osaamisen lisäksi myös harjoittelijan luonteella ja asenteella on suuri merkitys Yuishinkain harjoittelussa.

Pohjan Yuishinkai-tyylisuunnalle loi Motokatsu Inouen laaja-alainen kamppailutaitokokemus: Seiko Fujitan opettamat aseettomat ja aseelliset kamppailutaidot, joista erityisesti mainittakoot Jujutsu. Yasuhiro Konishin opettama Shindo Jinen ryu-karate sekä Shinken Tairan, Okinawalaisten asetaitojen asiantuntijan, opettama Kobudo. Nykyisenä Yuishinkain pääopettajana toimii Inouen poika Kisho Inoue. Suomeen Yuishinkai rantautui vuonna 1977 Ilpo Jalamon, joka myös toimii Suomen Yuishinkai päävalmentajana, tuomana.

Yuishinkai-tyylisuunta tarjoaa harrastajalleen mahdollisuuden perinteisen karaten harjoitteluun. Tyylisuunta sisältää perus- ja yhdistelmätekniikkaa, heittoja, hallintatekniikoita sekä kataharjoittelua, jossa myös itsepuolustussovelllukset on otettu huomioon. Luonnollisesti, tyylisuunnan nimen mukaisesti, myös harjoittelijan ulkoinen käyttäytyminen ja sisäisen arvomaailman kehittyminen ovat osa harjoittelua.

Lisätietoja Yuishinkai-Karatesta saa mm. Suomen Yuishinkai ry:n kotisivuilta tai Iso-Britannian Kobujutsu-järjestön sivuilta.

 

Comments are closed.